Jij mag er zijn!

Na de kraamtijd

Expertise na de kraamperiode: Jouw reis als ouder stopt hier niet.

Je kraamtijd is hopelijk een fijne periode geweest, waarin je veel hebt kunnen leren als het gaat om de zorg voor je baby, fles- of borstvoeding, hoe je de hechting kunt bevorderen en nog veel meer.

Helaas worden kraamzorg uren steeds minder en moet je het soms doen met 6 dagen zorg of maar 3 uurtjes per dag.
Het kan zijn dat je nog langer extra ondersteuning zou willen of nodig hebt.

Met zorg NA de kraamtijd kan ik op verschillende vlakken die ondersteuning geven. Staat jouw situatie er niet tussen, laat het dan gerust weten dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen of dat ik je kan doorverwijzen naar een andere professional.

 

Couveuse nazorg

Je baby is te vroeg geboren en mag nu naar huis.
Een periode van onzekerheid, zorgen om jullie baby of alles wel goed kwam tot het gescheiden zijn van je kindje.
Dit is ongetwijfeld voor jullie als ouders een heftige periode geweest, maar ook zeker voor jullie kindje een zware periode.

Borstvoeding

Bij de ene moeder en kindje gaat borstvoeding bijna als vanzelf, terwijl een ander veel meer hobbels over moet. Het kan namelijk tot 6 weken duren voordat jij en je baby goed op elkaar zijn afgestemd. Voel je je soms nog wat onzeker als het om borstvoeding gaat en zou je graag eens sparren met een ervaringsdeskundige? Dan kan ik je daarbij extra ondersteunen.

Huilen

Huilt jouw baby veel? Baby’s willen je altijd iets vertellen als ze huilen. Ze willen hun basisbehoefte kenbaar maken. Helaas is het voor jou als ouder van een baby die veel huilt alles behalve makkelijk om rustig te blijven. Je wil zo graag je kindje troosten maar weet eigenlijk niet hoe.

Slapen

Hazeslaapjes, alleen maar bij papa of mama willen slapen, moeite met inslapen, veel slapen. Zo maar verschillende situaties die zich voor kunnen doen. De overgang van de warme buik van mama naar de wereld is een enorme overgang voor je baby.

Geboortepatronen en geboortereflexen

  • veel huilen en moeilijk te troosten
  • overstrekken
  • weinig slapen en niet in eigen bedje willen liggen
  • heel veel slapen en moeilijk wakker te krijgen voor een voeding
  • Veel spugen, krampjes of moeilijk boeren

 

Een greep uit de dingen die een baby kan laten zien in gedrag en lichaamstaal,die veel heeft meegemaakt tijdens de zwangerschap en geboorte. Wil je weten wat precies het verschil is tussen de geboortepatronen- en geboortereflexen lees dan vooral verder.

Ik luister graag naar jouw verhaal. Neem je vandaag nog contact op?

Bianca van Commenee
Geldrop
Info@elimcoaching.nl
06-23599356

Kvk-nummer 17282600
Btw-nummer NL001701391B71