Jij mag er zijn!

Coaching

‘Kwetsbaarheid begint met moed.
Moed om er te zijn en jezelf te laten zien’

Brené Brown

Wat zie jij als je in de spiegel kijkt?
Een mooi mens, zelfverzekerd en met eigenwaarde?
Of zie je iemand die onzeker is, beschadigd is door opmerkingen van anderen of pijnlijke gebeurtenissen uit het verleden?
Ben je vastgelopen en wil je graag dat het anders wordt?
Niet alleen voor je zelf maar ook voor je (ongeboren) kind.

Het is oké om hulp te vragen, en niet alléén te worstelen met je gevoelens. Zowel voor je eigen welzijn als voor de gezondheid van je kind is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen.

Als (aanstaande) ouder mag je kwetsbaar zijn, want dan pas kun je echt goed afstemmen op de behoefte van je kind. Perfecte moeders bestaan niet ….. en perfecte vaders trouwens ook niet. Ik loop graag een tijdje met je op, zodat jij jezelf en jouw eigen behoeftes en verlangens leert kennen om daar echte aandacht aan te geven. Heb de moed om niet perfect te willen zijn en geef jezelf een aantal coachingssessies of een traject kado.

Coaching bij mij of jou thuis

In een veilige setting bij mij thuis vinden de coachgesprekken plaats. Mocht jij liever bij jou thuis willen afspreken dan is dat ook mogelijk.

Coaching Online

Woon je te ver weg van Geldrop en zou je graag coaching willen, dan is het ook mogelijk om online gesprekken in te plannen.

Wandelend coachen

Samen de natuur in.
Al wandelend in een mooie bosrijke omgeving je verhaal vertellen.
Ik wandel graag met je op.

De eerste 1000 dagen

De eerste 1000 dagen zijn de belangrijkste in de ontwikkeling van een kind. Dit is van het moment van de conceptie tot de leeftijd van 2 jaar. Ook jij hebt deze periode als ouder doorgemaakt wat een impact heeft op hoe jijzelf nu in het leven staat. Tegelijkertijd betekent de geboorte van een kind een grote verandering in het leven van jou als nieuwe ouder. Alles wat je kent wordt anders. Het is dan ook heel gewoon dat je je onzeker voelt en je afvraagt of je het wel goed doet als ouder en of je wel weet wat je baby nodig heeft.

Als 1000dagen Coach® kan ik jou hierin ondersteunen door je handvatten te geven die bijdragen aan een veilige hechting en een kansrijke start. Zo kunnen jij en je kind vanaf de allereerste start krachtig met elkaar verbinden. Daarmee draag ik bij aan het zoveel mogelijk voorkomen van (leer-en gedrags-) problematiek en een kansrijke start voor alle kinderen.

Mijn focus ligt op een veilige hechting tussen ouder en kind en verwerken van pijn uit het verleden. 

Coaching in de praktijk

Jouw verhaal doet er toe. Daar wil ik graag echte aandacht aan geven. Hoeveel afspraken je nodig hebt is voor iedereen anders. Uit eigen ervaring weet ik dat het wel fijn is om een langere periode met elkaar op te lopen. Zo kunnen alle aspecten die invloed hebben op jouw leven voldoende ruimte krijgen en aan bod komen.

Naast mijn diploma voor 1000dagen coach ben ik ook gecertificeerd TotalBalance coach. De TotalBalance methode is gericht op jou als mens in je geheel, een holistische benadering. We gaan opzoek naar balans in geest, ziel en lichaam. En we kijken naar zowel privé- als werksituaties. Is daar een disbalans in één van de gebieden dan heeft dat effect op de andere gebieden van je leven.

De TotalBalance methode bestaat uit 3 delen
Wie was ik – jouw verleden
Wie ben ik – jouw heden
Wie wordt ik – jouw toekomst.

 

Gratis kennismakingsgesprek

Voordat we starten met coach gesprekken vind ik het fijn om je eerst uit te nodigen voor een gratis kennismakingsgesprek. Zo kunnen we beiden ervaren of er een match is en jij je veilig voelt om door mij gecoacht te worden.

Ik werk vanuit een bijbelse levensvisie, maar je bent altijd welkom ongeacht je geloofsovertuiging, visie of culturele achtergrond. Iedereen is bijzonder en waardevol en er is altijd een weg van groei en herstel mogelijk. 

Wil je graag meer weten over TotalBalance? Klik dan hier 

Inzicht in trauma

Een gebeurtenis hoeft niet eens zo heftig te zijn om een trauma te veroorzaken. Volgens Gabor Maté (arts) gaat trauma dieper dan enkel de gebeurtenis zelf; het draait om de impact ervan op ons wezen. Het echte trauma is het verliezen van de verbinding met onszelf. Wanneer we overweldigd worden door pijnlijke ervaringen, koppelen we ons af om die emoties niet te voelen. Dit heeft invloed op onze hersenontwikkeling en heeft impact op hoe we omgaan met emotieregulatie, stress, empathie, en gezonde relaties. Trauma wordt vaak ook doorgegeven aan volgende generaties, waardoor een complexe erfenis ontstaat. Het herstellen van de verbroken verbinding is cruciaal voor genezing na trauma.

Door naar de gebeurtenis te gaan kijken en aandacht te geven aan de  onderliggende emoties en behoeftes die er op dat moment waren, maar niet vervuld werden, kan je gaan verwerken. Hierdoor kan er echt herstel komen. Tijdens de coaching kunnen we daar, op verschillende manieren aandacht aan geven.

Ik luister graag naar jouw verhaal. Neem je vandaag nog contact op?

Bianca van Commenee
Geldrop
Info@elimcoaching.nl
06-23599356

Kvk-nummer 17282600
Btw-nummer NL001701391B71