Jij mag er zijn!

Dunstan babytaal

Wist jij dat een baby vanaf de geboorte al kan vertellen wat zijn/haar behoefte is? Dit doen ze door hun geluiden en huilen.

Bij de meeste mensen gebeurt er iets van binnen als hun baby huilt. Het liefst willen we het huilen meteen stoppen, maar wat als ik vertel dat dat niet hoeft. Huilen is namelijk communiceren en als jij begrijpt dat je baby jou daarmee iets wil vertellen zal je het anders gaan ervaren.

Wil jij graag leren hoe je, je baby kunt leren begrijpen vanaf de eerste dag van de geboorte, zodat je weet wat zijn of haar behoefte is?

Wat is Dunstan babytaal?

Pasgeboren baby’s maken vanaf de geboorte tot ongeveer 4-5 maanden geluiden, in de voorfase van het huilen.

5 specifieke geluiden ieder met hun eigen specifieke betekenis. Een geluid voor honger, moe, een boertje dat dwarszit, darmkrampjes en ongemak. Deze geluiden zijn gebaseerd op basisreflexen van baby’s en daardoor universeel over de hele wereld. Dus onafhankelijke van de taal die de ouders spreken.

Het in een vroeg stadium herkennen van de behoefte van de baby heeft grote voordelen voor beide ouders zoals betere voedingen, meer slaap, minder stress.

Ook voor vaders!

De Dunstan babytaalmethode leert je hoe je de 5 geluiden kunt herkennen en doet suggesties voor de manieren om je baby weer gerust te stellen. Jij als papa zal veel meer betrokken zijn bij de behoefte van je baby wat een goede hechting bevorderd.

Leuk om te weten; Oudere kinderen in het gezin vinden het vaak ook erg leuk om de babytaal te leren en zo hun broertje of zusje beter te begrijpen.

Wanneer een workshop volgen?

Het beste is om al in je derde termijn van je zwangerschap (rond de 30-32 weken) een cursus te volgen. Daardoor heb je de tijd om er al mee te gaan oefenen. Er ligt dan al een basis in de kraamweek als je kindje is geboren.

Als je een kraamverzorgende met kennis van de babytaal hebt dan kun je samen in de kraamweek al specifiek gaan luisteren naar de geluiden die jou kindje maakt, omdat je voor de geboorte al hebt kunnen oefenen.

Tussen de 4 en 5 maanden gaat je kindje bewuster geluiden maken en doven de reflexgeluiden uit, maar omdat je dan al veel hebt kunnen oefenen heb je een hele mooie basis gelegd om je kindje te begrijpen.
Je kunt de cursus babytaal volgen tot je kindje 3 maanden is.

In een cursus van ongeveer 2 uurtjes leer je welke geluiden en huiltjes je baby maakt.
Je leert hoe je ze kunt herkennen en wat je eraan kunt doen.

Babytaal thuis

(zwangerschaps) cursus bij jou thuis

75,- euro

inclusief
presentje en
kortingscode online cursusmateriaal

Babytaal online

online groepscursus


35,- euro

inclusief
kortingscode online cursusmateriaal

Gaat door bij 3 aanmeldingen
(partner is gratis)

Babytaal luisterservice

online of via whatsapp


25,- euro

1 uur extra ondersteuning om de specifieke huiltjes van je baby te herkennen en oefenen

Vergoeding vanuit de zorgverzekering

Vanuit verschillende zorgverzekeraars wordt de cursus babytaal vergoed als zwangerschapscursus. Informeer bij je eigen zorgverzekering  of je een vergoeding kunt krijgen. Zo kun je in de zwangerschap samen een mooie start maken.

Voor iedereen

Begrijpen van je baby is zo essentieel. Het draagt bij aan vertrouwen, veiligheid en een goede hechting. Daarom ben ik van mening dat elke ouder de mogelijkheid zou moeten hebben om de babytaal te leren.

Zou je heel graag 1 van van de cursussen volgen maar zit je in een lastige financiële situatie neem dan via 1 van de aanmeldknoppen contact op, dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

“We hebben een nieuwe taal geleerd”

“Ik snap nu veel beter wat mijn kindje nodig heeft”

“Bianca heeft onze oudste zoon van 6 de babytaal geleerd en hij is er nu zelf steeds actief mee bezig om naar zijn babybroertje te luisteren”

Kadotip:

Wil je graag een cursus babytaal kado geven aan ouders, voor een babyshower of zelf leren om je kleinkind beter te begrijpen vul dan het contactformulier in en ik vertel je de mogelijkheden.

 Baby’s hebben ouders nodig die meelevend
naar hun uitingen
van verdriet, boosheid en angst kunnen kijken en luisteren

Als kinderen vanaf de geboorte dit soort gevoelens
mogen uiten,
leren ze dat het niet nodig is om pijnlijke emoties
te onderdrukken.
Ze voelen dat er onvoorwaardelijk van hen gehouden wordt

Kinderen die in de armen van hun ouders mogen huilen
groeien op met het gevoel begrepen
en geaccepteerd te worden

(Aletha Solter, ontwikkelingspsychologe)

Ik luister graag naar jouw verhaal. Neem je vandaag nog contact op?

Bianca van Commenee
Geldrop
Info@elimcoaching.nl
06-23599356

Kvk-nummer 17282600
Btw-nummer NL001701391B71